Yarışmaya Türkiye’de faaliyet gösteren; ticari kurumlar (Holdingler, yerli ve yabancı sermayeli şirketler, vb.), KOBİ’ler (ulusal ve yerel), Üniversiteler, kamu kurumları - Yerel yönetimler – Çatı Örgütler (Bakanlıklar, belediyeler, ulusal ve yerel kamu kuruluşları, Ticaret ve Sanayi odaları, OSB’ler vb.) ile bu kurumlara hizmet veren iletişim, sosyal sorumluluk, sürdürülebilirlik, sosyal medya ve reklam ajansları, sivil toplum kuruluşları, sosyal girişimciler başvurabilir. Aynı zamanda KKTC, Azerbaycan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde faaliyet gösteren özel kurum ve STK’lar katılabilir.
Yarışmaya 2019 - 2024 yılları arasında gerçekleştirilen toplumsal fayda yaratan projeler/çalışmalar/girişimler ile başvurulabilir. Bu tarihten daha önce başlamış projelerin/çalışmaların/girişimlerin yalnızca bu tarih aralığında yapılan uygulamaları ve sonuçları değerlendirmeye alınır. Projenin/çalışmanın/girişimin anlaşılabilmesi için nasıl başladığı ve ilk uygulamalar, başvuru formunda belirlenen karakter sınırlarına uymak koşuluyla anlatılabilir.
Web sitesinde bulunan başvuru yap butonuna tıklanması akabinde kayıt oluşturulması gerekmektedir.
Not: Üyelik oluştururken bilgilerinin doğru olduğundan emin olun, doldurduğunuz irtibat bilgileri herhangi bir sorun olduğu takdirde size ulaşmak için kullanılacaktır.
Başvuru yapmak için proje ekle butonuna tıklayarak başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Başvuru formunu doldurmak zorunludur. Formda yer alan karakter kısıtlamaları dikkate alınacak şekilde anlaşılır ve net yanıtlar yazmaya özen gösterin. İsteğe bağlı olarak aşağıdaki materyaller başvuruya eklenebilir. Başvuru süresi dolana kadar tüm dokümanlar üzerinde değişiklik yapılabilir. Formu doldurup gerekli gördüğünüz materyalleri eklediğinizden emin olduktan sonra başvuru yaptığınız kategori sayısına ve bedeline göre ödemeyi gerçekleştirip banka dekontunu sisteme yüklemeniz gerekmektedir. Başvurunuz dahilinde ödemeniz gereken bedel ekranda belirtilecektir. Başvuru süresi dolmadan önce tüm başvuruların ücreti ödenmiş ve dekontu sisteme yüklenmiş olmalıdır. Ödemesi yapılmamış projeler/çalışmalar/girişimler değerlendirmeye dâhil edilmez.
Yarışmada, topluma değer katan projeler, kurumsal gönüllülük çalışmaları, sosyal girişimler, sosyal medya çalışmaları ve yerel çalışmalar olmak üzere 8 ana kategori ve topluma değer katan projeler kategorisinin altında eğitim, sağlık, çevre, kültür-sanat gibi konu başlıklarında 42 alt kategori yer alıyor. Başvuran proje/Çalışma/girişim kapsamında aynı başvuru altında 1’den fazla kategoride/alt kategoride başvuruda bulunulabilir. Destek amaçlı özel indirimli katılım bedelleri dışında Seçilen her bir kategori/alt kategori için 10.000 TL + KDV (%20) ödeme yapılması gerekmektedir. Üniversite, STK ve Yerel yönetimlerin çalışmalarını desteklemek, motive etmek, ödüllendirmek amacıyla bu kurumlara özel katılım bedelleri oluşturulmuştur. Ancak bu kategoriye sadece kurumlardan maddi destek almayan üniversiteler, üniversite kulüpleri, yerel ve ulusal STK’lar özgün projeleri için tek başlarına başvurabilirler. DKP-Üniversiteler, DKP-Sivil Toplum Kuruluşları ve YÇ-Toplumsal Fayda Yaratan Yerel STK’lar kategoriler 3.000 TL + KDV (%20) olarak ücretlendirilecektir
Kategorilere yeterli başvuru alındığı durumda açılan tüm kategorilerde ödül verilecektir. Kategori bazında en az 5 başvuru alınmadığı takdirde kategori kapanacak ve başvuru yapan kurum bilgilendirilerek uygun olan farklı bir kategoriye yönlendirilecektir.
Başvuru sürecinde başvuru formunun eksiksiz bir biçimde doldurulması ve ödeme dair banka dekontun sisteme yüklenmesi zorunludur. Diğer materyaller isteğe bağlı olarak eklenebilir.
Sunumunuzun PPT/PDF formatında olup 10 slaytı ve 20 MB’ı geçmediğinden, fotoğrafların her birinin 2 MB’ın üstünde olmadığından, videonun ise en fazla 180 saniye uzunluğunda, 256 MB boyutunda ve .mp4 formatında olduğundan emin olun. Aynı zamanda tüm yüklemeleri internet bağlantısı düzenli olan bir lokasyonda yüklemeye dikkat edin. İnternetin hızı dosya yükleme sürecinizde etkili olacaktır.
Ödemeler, Dünya Gazetesi’nin aşağıda bilgileri paylaşılan banka hesaplarına yapılmalıdır. Açıklama kısmında hangi kategoriye başvurulduğu belirtilerek, bir proje/çalışma/girişim ile birden fazla kategoride başvuru yapılması durumunda her başvuru için ödeme yapılması gerekmektedir. Başvuruların katılım bedeli ödeme dekontunun dijital kopyası e-posta ile toplumsalfaydaodulleri@dunya.com adresine gönderilmeli ve başvuru esnasında, başvuru formuna eklenmelidir. Dekont yükleme panelinde açılan bölüme dekontta adı geçen yani ödemeyi gerçekleştiren firmanın fatura bilgileri eksiksiz olarak girilmedir. Fatura, ödemeyi takiben Dünya Gazetesi ile bilgileri paylaşılan şirkete kesilecektir. Banka Bilgileri BANKA: VAKIFBANK ŞUBE/ŞUBE NO: MASLAK ATATURK SANAYI SITESI ISTANBUL SUBESI / S00482 IBAN: TR48 0001 5001 5800 7328 2693 44 FİRMA: DÜNYA GRUP MEDYA GAZETECİLİK A.Ş.
Değerlendirme, ön eleme ve ana değerlendirme olmak üzere iki aşamalı yapılır.
Aralarında iş dünyası temsilcileri, STK yöneticileri, akademisyenler, sosyal girişimciler, toplumsal fikir önderleri ve medya mensuplarının bulunduğu jüri tarafından değerlendirilecek yarışmaya 6 Kasım Çarşamba Günü, saat 00.00’a kadar www.toplumsalfaydaodulu.com web sitesi üzerinden başvuru yapılabilecektir.
Toplumsal Fayda Ödülleri 28 Kasım Perşembe günü Hilton İstanbul Maslak Otel’de gerçekleşecek ödül töreniyle sahiplerini bulacak.
Tüm değerlendirme süreçleri tamamlandıktan sonra ödül alan kurumlar bir mail ile bilgilendirilecektir. Diğer kurumlara ise genel Ödül Töreni Davetiyesi iletilecektir. Bilgi teyidi için Toplumsal fayda Ödülleri Danışmanı ve Proje Koordinatörü ARPR İletişim Danışmanlığı İle irtibat kurabilirsiniz.
Input your search keywords and press Enter.